За підтримки МОЗ України відбудеться конкурс біомедичних технологічних стартапів

За підтримки МОЗ України відбудеться конкурс біомедичних технологічних стартапів

В Україні за підтримки МОЗ відбудеться конкурс біомедичних технологічних стартапів Medical&Biological startup challenge. Фіналісти презентують свої розробки інвесторам на конференції Української медичної асоціації Великобританії (UMAUK) у Лондоні.

Про це під час прес-конференції, присвяченій оголошенню конкурсу, поінформувала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає Укрінформ.

"Інноваційні технології, які зараз є частиною медицини в цивілізованому світі, в Україні не розвивалися дуже багато років. Я зараз не кажу про лікарів, медпрацівників, а саме про медичні технології, які в Україні залишилися на рівні 70-х років минулого століття. ...Технологіями користуються, щоб покращити охорону здоров'я, доступ до найкращих ліків, діагностичних процедур, допомогти лікарям у їхній роботі, пацієнтам - у моніторингу їх здоров'я. В Україні багато розумних людей. Зараз ми можемо перестрибнути через 1970-ті, 1980-ті, 1990-ті та 2000-ті роки одразу у 21 століття. Ідея полягає в тому, щоб на високому рівні на одній з найбільших  конференцій в ІТ-сфері представити українські стартапи з медичних технологій", - сказала Супрун.

Як повідомила на прес-конференції координатор Національної ради з розвитку інновацій Алла Олійник, до участі в конкурсі запрошуються розробки в галузі медицини, біології, охорони здоров'я на етапі ідеї, прототипу чи готового продукту. Перевага буде надана проектам, які використовують новітні  ІТ-технології.

Окрім того, за словами організаторів, передбачено призовий фонд, учасники конкурсу отримають можливість пройти навчання, отримати сертифікати. Також плануються спеціальні призи для проектів на перетині блокчейна та медицини, біології. Учасники конкурсу зможуть отримати консультації юристів, сертифікованих патентних повірених тощо.

Організаторами конкурсу виступають платформа "Дім інновацій", Українська медична асоціація Великобританії (UMAUK), за підтримки конференції iForum та Міністерства охорони здоров'я.

Подати заявку до 23 березня на конкурс можна на сайті платформи "Дім інновацій". Оцінювати проекти як із точки зору ідеї, так і з точки зору комерційної перспективи буде журі з фахівців у сфері медицини, біології, системи охорони здоров'я, ІТ-фахівці, потенційні інвестори з 23 березня до 23 квітня.

Фінал конкурсу відбудеться на 10-й конференції iForum наприкінці квітня 2018 року. 10 фіналістів конкурсу будуть представлені на конференції Української медичної асоціації Великобританії (UMAUK) у Лондоні.