Депортація Саакашвілі: речник ДПСУ назвав причину (аудіо)

Депортація Саакашвілі: речник ДПСУ назвав причину (аудіо)

Люди в уніформі, які сьогодні затримали у центрі Києва Міхеїла Саакашвілі, не повідомили ані причин затримання, ані куди його планується доправити.

Про це сказав в аеропорту Бориспіль журналістам представник очолюваного Міхеїлом Саакашвілі "Руху нових сил", колишній заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе. Там він разом з народним депутатом Юрієм Дерев'янком та іншими прибічниками Міхеїла Саакашвілі намагалися з'ясувати, чи справді йдеться про депортацію і куди саме, але не зустрілися з ним.

Прослухати

Як повідомив Українському радіо речник Державної прикордонної служби Олег Слободян, Міхеїл Саакашвілі був депортований, цитую: "до країни, звідки свого часу він прибув незаконно".

Нагадаємо, 10 вересня Міхеїл Саакашавілі, на той час позбавлений громадянства України, перетнув українсько-польський кордон на пункті пропуску Шегині без відповідної процедури разом з кількома народними депутатами і іншими прихильниками. 22 вересня 2017 року Мостиський суд Львівської області визнав Міхеїла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону.

На початку лютого суди кількох інстанцій не задовольнили його скаргу на відмову відповідних відомств визнати його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. За словами Олега Слободяна, сьогодні при видворенні політика з України усіх процедур було дотримано.

Прослухати

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!