Україна братиме участь у розслідуванні аварії літака АН-148

Україна братиме участь у розслідуванні аварії літака АН-148

Як країна-розробник.

Призначено уповноваженого представника та радників, йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міждержавного авіаційного комітету.

Тим часом, на місці катастрофи Ан-148 виявлено понад 200 фрагментів тіл загиблих, повідомив начальник Головного управління МНС Росії по Московській області Сергій Полєтикін, передає Інтерфакс.

За його словами, роботи тривають, у тому числі з повітря. Слідчий комітет робить обліт для того, щоб розширити межі пошуку. Межі пошуку розбито на 29 секторів.

Нагадаємо, 11 лютого літак Ан-148 розбився в Підмосков’ї. На його борту перебував 71 пасажир. Ніхто не вижив. Літак, що належав "Саратовським авіалініям", виконував рейс Москва - Орськ. Він зник із радарів після вильоту з Москви до Орська. Екіпаж перестав виходити на зв’язок.

Представник українського МЗС повідомив, що на борту Ан-148 не було громадян України.

Основними версіями авіакатастрофи пасажирського лайнера вважають займання у двигуні, обледеніння, несправність датчика швидкості та помилку пілотування.

В Оренбурзькій області оголошено День жалоби. Понад 30 загиблих пасажирів були місцевими жителями. Їхнім родичам влада пообіцяла виплатити компенсації.