Міська влада Львова хоче повернути ЛАЗ

Міська влада Львова хоче повернути ЛАЗ

Свого часу відомий завод був проданий російському бізнесмену Ігорю Чуркіну.

Питання відновлення роботи Львівського автобусного заводу внесене в порядок денний засідання міськради, яке відбудеться 15 лютого.

"Передбачається розглянути придбання майна автобусобудівного підприємства, а також інвентаризацію інших наявних на території активів, порядок викупу, вилучення у власників чи розпорядників активів суб’єктів господарювання на території ЛАЗу", - йдеться на сайті ЛМР.

Усього місто планує викупити 240 об’єктів майна ЛАЗу.

Тим часом, намір міської влади розкритикував голова облдержадміністрації Олег Синютка.

"Категорично не сприймаю виділення грошей з міського бюджету в російську кишеню. Немає жодних економічних підстав та обгрунтувань передачі майже 20 мільйонів гривень підприємству, з якого "стирчать вуха" російської компанії. Звертаюсь до депутатського корпусу Львова не забирати кошти від громади, які могли б піти на вирішення нагальних господарських питань і забезпечити виплату заробітної плати працівникам "ЛАЗу". Переконаний, що в дану ситуацію повинні втрутитись правоохоронні органи", - зазначив Синютка.

Нагадаємо, відомий на всьому пострадянському просторі Львівський автобусний завод викупив російський бізнесмен Ігор Чуркін. Новий власник довів підприємство до банкрутства, вивозить його устаткування та продає приміщення.

У січні 2018 року відбувся новий виток загострення: поліція почала затримувати арештовані за рішенням суду автобуси комунального перевізника АТП-1 через борги за придбані у 2009 - 2010 роках автобуси ЛАЗ. Нині вже арештовано 12 комунальних автобусів. Крім того, арештовані всі рахунки АТП-1.