Віктор Муженко: Українська армія не форсуватиме Волгу

Віктор Муженко: Українська армія не форсуватиме Волгу

Начальник Генштабу Віктор Муженко заявляє, що Українська армія не розробляє планів і не ставить цілі за межами кордонів України.

Про це він сказав під час зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми не збираємося форсувати Волгу. Ми збираємося йти по своїй території і по своїй землі. І як би хто які б "фейкові" там не вкидав документи, в нас немає завдань за межами кордонів України", - наголосив генерал армії України Віктор Муженко.

За його словами, загрози для безпеки та територіальної цілісності України можуть виходити відразу з кількох напрямків і, виходячи з цього, одним із ключових пріоритетів воєнної реформи та підготовки військ є підвищення їх мобільності.

Йдеться про переміщення відповідних сил та засобів - бригад, полків, батальйонів, які переміщуватимуться на загрозливі напрямки, виходячи з активності і оцінки характеру дій противника.

Учасник зустрічі, військовий аташе ФРН Норберт Хесс, у свою чергу, наголосив: "Ви і ваші Збройні Сили досягли доволі значного прогресу за такий короткий час. Справа тут не просто в досягненнях за короткий час, а в тому що все це було зроблено під час війни. Я не знаю жодного народу, жодної країни яка зробила те, що ви робите зараз. Ви можете пишатися тим, що ви вже зробили, ви можете пишатися своїми Збройними Силами".