Ізраїль має намір вислати десятки тисяч мігрантів

Ізраїль має намір вислати десятки тисяч мігрантів

Тисячі африканських мігрантів протестували у Тель-Авіві проти ізраїльського плану депортації.

Згідно з ним, до 1 квітня мігранти повинні покинути Ізраїль. Якщо вони цього не зроблять, то їм загрожує ув’язнення, інформує global-analityk.com.

В обмін на згоду на виїзд, уряд пропонує кожному іммігранту 3,5 тисячі доларів і авіаквиток.

"Тюрма чи депортація, що б ви вибрали?", "Я зараз білий, ви мене депортуєте?", - було написано на банерах, які тримали протестувальники з обличчями, помальованими білою фарбою. "Депортація вбиває", "Ми не злочинці, ми біженці", - скандував натовп.

Демонстранти звернулися до влади Руанди, одного із найближчих африканських союзників Ізраїлю, з тим, щоб вона припинила співпрацю у цьому питанні з владою в Тель-Авіві.

Ізраїль стверджує, що це економічні мігранти. Біженці та їхні прихильники стурбовані тим, що повернення до Руанди або Уганди може їм загрожувати. Вони вказують, що мігранти не матимуть жодних прав у цих країнах і будуть змушені втекти через Судан або Лівію до Європи. Мігранти говорять, що не хочуть оселятися на постійно в Ізраїлі. Вони хочуть залишитися в цій країні як біженці, поки не стабілізується ситуація в країнах їхнього походження. Проте, як повідомляють ті, хто покинув Ізраїль, більшість мігрантів вирушає до Руанди.

В Ізраїлі перебувають близько 40 тисяч мігрантів, котрі походять, в основному, з Еритреї та Судану, які говорять, що врятувалися від небезпеки. В обох країнах постійно порушуються права людини.

Ізраїль стверджує, що більшість біженців є економічними мігрантами. Він також заявляє, що мігранти перетворили південне передмістя Тель-Авіва в нетрі.

Критики плану депортації називають його неетичним і зазначають, що він завдає шкоди репутації Ізраїлю. Уряд стверджує, що він не має обов’язку приймати мігрантів.

Європейські борці за мультильтуралізм та лівацькі глашатаї еміграції африканців до Європи зберігають мовчанку щодо такого кричущого порушення прав людини.