Латвія запровадить нові санкції проти Росії

Латвія запровадить нові санкції проти Росії

Сейм Латвії схвалив запровадження санкцій стосовно фігурантів так званого "списку Магнітського".

Про це повідомляє Delfi.

"Рішення про підтримку цього закону є справою честі для Латвії як демократичної і правової держави, а також справою совісті для кожного депутата Сейму", - повідомив голова комісії Сейму із закордонних справ Ояр Ерік Калниньш.

Він також зазначив, що запровадження санкцій у "справі Магнітського" спрямує Латвію по стопах Конгресу США, парламентів Канади, Великої Британії, Литви й Естонії, де вже прийняті "символічно названі ім'ям Магнітського правові акти".

У своєму рішенні латвійський Сейм висловлює засудження Росії за недостатнє розслідування обставин смерті Сергія Магнітського, а також наголошує, що Латвія послідовно виступає проти відвертих порушень прав людини, фінансового шахрайства і корупції.

Також у рішенні міститься заклик до всіх парламентів країн ЄС і НАТО ухвалити "закони Магнітського", щоб зміцнити правове середовище. Сейм Латвії підтримує запровадження санкцій на рівні ЄС.

Нагадаємо, Сергій Магнітський був заарештований за обвинуваченням у несплаті податків, у той час коли він стверджував, що в Росії сталося масштабне розкрадання, санкціоноване і здійснене російськими чиновниками. Він помер у слідчому ізоляторі, провівши в ньому 358 днів. Вважається, що Магнітському не була надана належна медична допомога.