Процедура заочного засудження Олександра Онищенка розпочинається

Процедура заочного засудження Олександра Онищенка розпочинається

У керівництві Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) заявили про початок процесу заочного засудження українського парламентаря Олександра Онищенка, який перебуває поза межами країни.

Після завершення розслідування за обвинуваченням у справі Олександара Онищенка САП ініціює процедуру заочного розгляду справи в суді, повідомив керівник САП Назар Холодницький під час прес-конференції у четвер, 8 лютого.

"Ми справу завершили, будемо розпочинати заочне засудження, процес заочного слухання цього провадження. Пану Онищенку рекомендую приїхати в Україну, адже він казав у 2016 році, що він нікуди не збирається тікати", - заявив Холодницький журналістам. Також він додав, що особистий допит Онищенка він не проводив. Зокрема, керівник САП зазначив, що попри накладений арешт на літак Онищенка фактично реалізувати його поки що неможливо, через те що він постійно перебуває поза межами України.

Нагадаємо, що у 2016 році Верховна Рада дала згоду на арешт народного депутата Олександра Онищенка, проте на момент голосування він уже залишив територію України. Слідство оцінює збитки українській державі, нанесені діями Онищенка в рамках так званої "газової справи", в близько трьох мільярдів гривень. Зокрема, йому закидають розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів пов'язаних із ним фірм про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування" в період з січня 2013 по червень 2016 року.

Депутат перебуває у національному розшуку. За інформацією ЗМІ, на даний момент Олександр Онищенко - у Німеччині.