ЄС готовий розпочати перемовини про вступ Албанії та Македонії (аудіо)

ЄС готовий розпочати перемовини про вступ Албанії та Македонії (аудіо)

Європейський Союз готовий найближчим часом розпочати офіційні перемовини про вступ Албанії та Македонії до складу Співдружності, - повідомляє офіційний сайт ЄС. Наразі ж прем’єр Македонії Зоран Заєв розповів про готовність уряду владнати суперечку з Грецією та змінити назву країни для того, щоб двері Євросоюзу відкрилися для македонців.

Як пояснює аналітик Центру досліджень проблем громадянського суспільства Марія Кучеренко, Македонія, попри значний тиск Росії, вже давно визначилась, що її майбутнє у євроатлантичній спільноті. Однак, як зазначає фахівець, зміна назви нічого не означає, адже допоки незрозуміло, чи погодиться Греція, де помітний значний російський фактор, вирішити спільний із Македонією конфлікт і дозволити тій стати частиною ЄС.

Говорить Марія Кучеренко

Раніше Єврокомісія презентувала нову програму зміцнення Євросоюзу, яка передбачає його розширення до 2025 року. Поки розпочати переговори про вступ за прискореною процедурою ЄС запропонував Сербії та Чорногорії. Додамо, як раніше повідомляло видання "The Financial Times", відповідне рішення зумовлено збільшенням присутності Росії у Західних Балканах.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!