Доба в АТО: втрат немає

Доба в АТО: втрат немає

Впродовж минулої доби в результаті обстрілів позицій Збройних сил України у зоні АТО було поранено двох військовослужбовців.

Про це повідомив речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк під час брифінгу.

"Внаслідок ворожих обстрілів 3 лютого двоє українських військовослужбовців дістали поранення", - сказав Гуцуляк.

Поранених евакуйовано до медичних закладів, де їм надається необхідна допомога. Стан здоров'я одного бійця задовільний, другого - тяжкий.

Речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк повідомив також, що російсько-окупаційні війська в зоні АТО обстрілюють позиції української армії з метою провокацій і тим самим залякують представників спостережної місії ОБСЄ.

Штаб АТО наголошує на тому, що такі деструктивні дії представників російсько-окупаційних військ уже давно стали нормою їхньої поведінки щодо міжнародних спостерігачів та свідчать про небажання дотримання будь-яких угод.

Загалом, наголосив Гуцуляк, минула доба на лінії зіткнення позначилася збільшенням кількості випущених бойовиками мінометних снарядів у бік позицій ЗСУ. Зафіксовано п'ять прицільних обстрілів. Бойовики випустили по оборонним позиціям українських військових 58 снарядів із мінометів калібрів 120 та 82 мм. Сили АТО тричі відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими угодами озброєння, наголосив Дмитро Гуцуляк.