Україна виключила Естонію, Латвію і Угорщину зі списку офшорів

Україна виключила Естонію, Латвію і Угорщину зі списку офшорів

Уряд виключив Естонію, Латвію, Грузію, Мальту і Угорщину зі списку держав, операції з резидентами яких контролюються Україною для цілей трансфертного ціноутворення (ТЦО).

Відповідне рішення схвалене під час засідання Уряду, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми постійно моніторимо податкові системи різних країн і формуємо списки вимог до українських компаній, які працюють з цим країнами, щоб вони звітували про свій прибуток і т.д. Нещодавно було прийнято рішення урядом, внесено Мінфіном про розширення цього списку. Туди увійшли Естонія, Латвія, Грузія, та наші партнери були стурбовані цим питанням", - сказав під час засідання Уряду Прем’єр-міністр України.

За словами Володимира Гройсмана, оскільки це питання дуже чутливе для наших партнерів, Уряд сьогодні приймає рішення про скасування цих вимог до Естонії, Латвії, Грузії і Угорщини.

Нагадаємо, Уряд України в кінці 2017 року включив Естонію, Латвію, Іран, Кубу, Лаос, Ліван, Мальту, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузію і Угорщину до переліку країн, операції з контрагентами яких підлягають контролю в рамках адміністрування закону про трансферне ціноутворення (ТЦО).

До списку також увійшли Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Маврикій, незалежна держава Самоа. Загальна кількість країн збільшилася з 65 до 85.