Розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів зросло на третину (аудіо)

Розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів зросло на третину (аудіо)

На чверть зменшилась кількість кримінальних правопорушень минулого року порівняно з 2016-м роком, а розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів зросло на третину.

Такі дані навів сьогодні під час підсумкової річної колегії очільник МВС Арсен Аваков. За його словами, серед завдань відомства - створення безпеки життя і надання якісних правоохоронних послуг кожному, хто потребуватиме допомоги.

Розповідає Катерина Шевцова.

"У центрі уваги поліції - захист власності від злочинних посягань. Зменшення кількості  правопорушень вдається досягти спільними зусиллями працівників оперативних і слідчих підрозділів. Серед прикладів - затримання торік чоловіка, який упродовж 10-ти років скоїв 26 нападів на банки у Києві. Збитки від такої злочинної діяльності перевищили  220 тисяч доларів.

Цього року планується запровадити автоматичну систему фото-відео-фіксації порушень правил  дорожнього руху, щоб водії, які звикли їздити на червоне світло і перевищувати швидкість, почали отримувати десятки повідомлень про штрафи упродовж місяця.

Цього року  планується створення нового блоку національної поліції, який айматиметься реагуванням на виклики пов'язаний з організованою злочинністю і створенням служби детективів".

Прослухати


Катерина Шевцова, Українське радіо.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!