У Сирії знищили штаб-квартиру "Ісламської держави"

У Сирії знищили штаб-квартиру "Ісламської держави"

Міжнародна антитерористична коаліція оголосила про знищення в результаті бомбардування штаб-квартири та командного центру угруповання "Ісламська держава" біля міста Аль-Шафах в сирійській провінції Дейр-ез-Зор.

Про це повідомляє ВВС.

Як повідомив командир спеціальних сил антитерористичної коаліції, генерал-майор армії США Джеймс Джеррард, внаслідок прицільних авіаударів 20 січня загинули від 145 до 150 бойовиків угруповання. Він зазначив, що антитерористична коаліція та її партнери - бійці Сирійських демократичних сил, куди входять загони самооборони курдів, "продовжать знаходити, відслідковувати та вбивати терористів "Ісламської держави".

За підрахунками антитерористичної коаліції, угруповання "Ісламська держава" вже втратила 98% території, захопленої в Іраку та Сирії у 2014 році. Зараз під контролем бойовиків є декілька пустельних районів у Сирії.

Антитерористична коаліція на чолі зі США оголосила про черговий успіх у знищенні угруповання "Ісламська держава" в той час, коли Туреччина проводить військову операцію "Оливкова гілка" проти курдських загонів самооборони, які входять до складу Сирійських демократичних сил.