Доба в АТО минула без пострілів і провокацій

Доба в АТО минула без пострілів і провокацій

Минулої доби в зоні АТО зберігався "режим тиші" і не зафіксовано жодної провокації.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк.

"Вперше за тривалий час у районі Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей не було зафіксовано порушень режиму припинення вогню. Упродовж доби, що минула, по наших оборонних позиціях російсько-окупаційні війська не наважилися скоїти жодного пострілу та не створили жодної провокаційної ситуації", - сказав Гуцуляк.

За його словами, підрозділи Української армії, як і завжди, суворо дотримуються Мінських угод, гарантуючи виконання усіх  заходів із підтримання сталого припинення вогню. Відсутність порушення режиму тиші з боку окупантів жодним чином не послаблює пильність наших захисників. Ситуація в районі АТО перебуває під повним контролем військовослужбовців ЗСУ,  зазначив речник Міністерства оборони України з питань АТО.

Додамо, повне припинення вогню надає більше можливостей на відновлення зруйнованої інфраструктури, налагодження транспортного сполучення та активного проведення робіт із розмінування місцевості.

Тим часом, МЗС пов'язує затишшя на Донбасі з візитом Волкера. Росія і її бойовики хочуть всіх обдурити.

Про це написала у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Жодного порушення режиму припинення вогню на Донбасі 23 січня, коли К.Волкер в Україні. Кожний крок на Донбасі контролюється Росією, яка хоче всіх обдурити", - написала Беца.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер прибув в Україну 23 січня.