Найдовший прапор України оповив головну вулицю Києва

Найдовший прапор України оповив головну вулицю Києва

У Києві вздовж Хрещатика розгорнули національний прапор завдовжки понад кілометр, що ввійшов до Книги рекордів України.

Участь в акції, організованій Державною казначейською службою, взяли близько 700 співробітників центрального та регіональних управлінь цієї служби, повідомляє Укрінформ.

Працівники казначейства розгортали стяг по тротуарній частині з двох боків головної вулиці столиці - від Європейської площі та з боку Бесарабської площі, а саме - від перехрестя Хрещатика і вулиці Богдана Хмельницького та з’єдналися на Майдані Незалежності.

Як зазначила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз, нинішнє розгортання прапора стало завершенням Всеукраїнської акції "Об’єднаймо Україну", розпочатої ще у серпні 2017 року, під час якої працівники казначейства у регіонах поступово додавали до стягу свої частини із позначенням на них назв населених пунктів. За її словами, загальна довжина прапора становила 1 км 59 м 95 см.

"Саме цей прапор воєдино ми сьогодні представили Україні. Він символізує згуртованість, патріотизм, віру в те, що територіальна цілісність нашої держави найближчим часом стане реальністю для України, а ті вороги, які напали на нашу державу, повинні знати й запам’ятати, що територіальна цілісність нашої держави, яка скраплена кров’ю наших героїв, незламна і нероздільна", - наголосила Тетяна Слюз. Вона також сказала, що розгортанням національного прапора-гіганта було продемонстровано, що Україна - єдина і неподільна, адже, до його складу ввійшли й прапори територіальних управлінь Держказначейської служби АР Крим та Донецької і Луганської областей.

Представник Книги рекордів України зауважив, що прапор, розгорнутий казначеями на Хрещатику, зафіксований як рекорд України.