Ще 390 населених пунктів очікують відновлення електропостачання

Ще 390 населених пунктів очікують відновлення електропостачання

Через ускладнення погодних умов знеструмленими залишаються 390 населених пунктів у 3 областях.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

"Без світла залишаються 298 населених пунктів в Одеській області, 76 - у Черкаській та 16 - у Чернігівській. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго. В Одеській області тривають відновлювальні роботи у м. Вилково, для енергозабезпечення насосної станції та лікарні міста залучено 2 пересувні електростанції ДСНС", - йдеться у повідомленні.

У Черкасах, де напередодні влада оголосила надзвичайний стан, відновили електропостачання насосної станції міста, здійснюється поступове наповнення водою міської системи водопостачання.

Нині небезпечних метеорологічних явищ не спостерігається. Погодні умови стабілізувалися. Невеликий сніг спостерігається у Кіровоградській області, зазначають рятувальники.

У зв’язку з великим скупченням великогабаритного транспорту уповільнено рух на ділянці автодороги М-05 Київ - Одеса на території Черкаської та Кіровоградської областей у напрямку міста Одеса. До розчищення доріг та надання допомоги у буксируванні транспорту на даних ділянках залучено 43 одиниць техніки та 84 особи.

Тим часом, синоптики попереджають українців про нове ускладнення погодних умов. У деяких областях України 21 - 23 січня очікуються сильні опади у вигляді мокрого снігу та дощу, посилиться вітер.

Про це ДСНС повідомляє з посиланням на Укргідрометцентр.

"Впродовж 21 - 23 січня у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій, Луганській областях очікується суттєве ускладнення погодних умов: сильні опади у вигляді мокрого снігу, на узбережжі Чорного та Азовського морів переважно дощу; налипання мокрого снігу та ожеледь на дротах і деревах, на дорогах ожеледиця; посилення швидкості вітру до 15 - 20 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини, снігові замети; утворення та збільшення висоти снігового покриву до 20 - 30 см", - наголошується у повідомленні.

У столиці очікується сьогодні невеликий сніг, який поступово припиниться. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 3 - 5° морозу, вдень 0 - 2° морозу.