Приватні перевізники Львова відмовили пенсіонерам у пільговому проїзді (аудіо)

Приватні перевізники Львова відмовили пенсіонерам у пільговому проїзді (аудіо)

Від сьогодні у львівських маршрутках, які обслуговують приватні перевізники, пенсіонери за віком будуть змушені платити за проїзд. Таке рішення ухвалила Асоціація перевізників Львівщини.

З подробицями - наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Оскільки право пільгового проїзду для громадян пенсійного віку не врегульоване Законом України, такі громадяни з 20 січня 2018 року оплачують повну вартість проїзду" - таке оголошення з’явилося днями у львівських маршрутках, які належать чотирьом приватним фірмам-перевізникам.

За словами голови обласної Асоціації перевізників Івана Велійки, досі пенсіонери їздили у Львові безплатно незаконно, а автотранспортні підприємства, яким лише частково відшкодовували кошти за проїзд таких пільговиків, занепадали. Тепер, мовляв, приватні АТП вирішили відновити справедливість.

Це покращить фінансовий стан підприємств, дасть їм змогу належним чином ті гроші використати для технічного обслуговування транспортних засобів.

Новину про те, що з 20 січня змушені будуть платити по 5 гривень за кожну поїздку в приватних маршрутках, пенсіонери сприйняли по-різному. У маршрутках, які належать міському комунальному автотранспортному підприємству, що обслуговує 19 маршрутів, пенсіонери і надалі їздитимуть безплатно".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.



Прослухати репортаж:



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!