Бізнесмен виготовляв і продавав військове спорядження бойовикам ДНР

Бізнесмен виготовляв і продавав військове спорядження бойовикам ДНР

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали на Івано-Франківщині бізнесмена, який виготовляв та постачав військове спорядження терористичній організації ДНР.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що уродженець Маріуполя останнім часом проживав у тимчасово окупованому Донецьку. Він зареєстрував за псевдозаконодавством окупантів комерційну структуру, яка брала участь у забезпеченні військовим спорядженням та амуніцією незаконних збройних формувань так званої ДНР. Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник отримував сировину та комплектуючі з РФ через закриті Україною пункти прикордонного пропуску. Він повністю сплачував усі "податки" до фейкових структур бойовиків, гроші від яких йшли на фінансування незаконних збройних формувань терористів", - йдеться у повідомленні.

Оперативники СБУ затримали спільника терористів у готельному номері на території одного з туристичних комплексів Прикарпаття, куди він приїхав на відпочинок.

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.