МВФ наполягає на підвищенні внутрішньої ціни на газ

МВФ наполягає на підвищенні внутрішньої ціни на газ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) продовжує наполягати на підвищенні внутрішньої ціни на газ для населення України.

Про це Українським Новинам повідомило інформоване джерело.

МВФ продовжує наполягати на питанні зміни методики визначення ціни відповідно до постанови уряду №187.

Раніше Кабмін намагався змінити методику визначення ціни, щоб не допустити її підвищення, однак представники МВФ заявили, що не погоджуються із запропонованими урядом варіантами змін документа.

17 січня стало відомо, що Міністерство енергетики й вугільної промисловості пропонує Кабінету Міністрів змінити методику визначення ціни газу для населення із квітня 2018 року, що призведе до здорожчання газу на понад 8%. Це випливає із проекту постанови Кабміну, розміщеного на сайті Міненерго. При цьому джерело Українських Новин повідомило, що МВФ офіційно ще не отримував цей документ, однак фахівці фонду вивчать його.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України відклав на невизначений термін оприлюднення ціни природного газу на рівні імпортного паритету на період з 1 жовтня 2017 року до 31 березня 2018 року. Кабінет Міністрів відклав на невизначений термін оприлюднення ціни природного газу на рівні імпортного паритету на період з 1 жовтня 2017 року по 31 березня 2018 року. Уряд готується підвищити ціну газу для населення на 8% з квітня.