У Twitter читають особисті повідомлення користувачів

У Twitter читають особисті повідомлення користувачів

Компанія Twitter підтвердила, що деякі її співробітники переглядають особисті повідомлень користувачів сервісу.

Про це пише Детектор медіа.

На відео фахівець з мережевої безпеки Twitter Клей Хейнс розповів на приховану камеру, що існують спеціальні коди доступу до особистих повідомленнями кожного користувача і кілька сотень співробітників отримують гроші за їх перегляд. За його словами, юзери не можуть зарадити цьому навіть видаленням повідомлень, адже всі вони все одно збережуться на серверах.

Також у ролику повідомляється, що зібрана інформація про користувачів вивчається для того, щоб скласти їхні віртуальні профілі. Завдяки ним з'ясовується, яка реклама буде привабливою для окремих категорій користувачів.

Представники Twitter наголосили, що доступ до особистих листувань має обмежене коло працівників.

Twitter також повідомила, що не передає ніякої інформації про користувача правоохоронним органам без відповідного судового запиту. Раніше компанія зазначала в звіті, що з 1 січня по 30 червня 2017 року отримала від уряду США 2111 запитів на інформацію й надала певні відомості по щонайменше 77% з них.

У Twitter наголосили, що показані у відео працівники говорили особисто від себе, а не репрезентуючи компанію, а також назвали підхід до збору коментарів активістами "оманливою й підступною тактикою". Компанія вважає, що Project Veritas вдалися до вибіркового монтажу відео, аби воно підійшло під заздалегіть обраний ними наратив.

Як зазначає TechCrunch, раніше розслідування групи Project Veritas вже звинувачували в неетичних і брехливих методах. Зокрема проект намагався змусити видання Washington Post опублікувати фейковий матеріал про кандидата в сенатори Роя Мура, якого пізніше звинували в сексуальних домаганнях.