В Україні визначаються із запровадженням ринку криптовалют (аудіо)

В Україні визначаються із запровадженням ринку криптовалют (аудіо)

Запровадження державного контролю над обігом криптовалют в Україні ініціювала Рада Національної безпеки і оборони.

На засіданні, проведеному цього тижня, секретар РНБО Олександр Турчинов сказав, що відсутність відповідної нормативної бази несе потенційні загрози для економіки та безпеки всередині держави. Нацбанк України має намір створити електронну національну валюту, яка функціонуватиме за технологією "блок чейн".

Докладніше про це – Юлія Конішевська:
                                                   
"В Україні буде створено робочу групу, що має визначити порядок функціонування ринку криптовалют та їх оподаткування. Зокрема, потрібен механізм доступу правоохоронних органів до даних криптовалютних бірж, має бути прописана процедура розкриття інформації про клієнта за вмотивованим запитом. Суб'єктів ринку пропонується зобов’язати зберігати інформацію про всі транзакції протягом певного терміну, що його визначить закон.

Віце-президент "Українського кредитно-банківського союзу" Ярослав Колесник у коментарі Українському радіо висловив думку, що поспішати із оподаткуванням криптовалюти не потрібно, це, за його словами, може призвести до корупційних ризиків.
       
Для мінімізації корупції у банківській системі застосовують технологію "блок чейн", яка максимально захищена від втручань ззовні. Представниця прес-служби  Нацбанку Валерія Сєлєзєнєва поінформувала Українське радіо, що наразі триває дослідницький проект з вивчення і можливого запровадження електронної гривні на основі "блок чейн".

Виконавчий директор "Міжнародного фонду Блейзера" Олег Устенко вважає, що зараз це не на часі. За його словами, регулятор має опікуватися більш нагальними питаннями.

Нагадаємо, криптовалюта – це  віртуальна грошова одиниця. Серед таких - біткоїн та ефіріум".

Юлія Конішевська, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!