Американців попередили про небезпеку подорожей до України

Американців попередили про небезпеку подорожей до України

Державний департамент США видав офіційне попередження американським громадянам, які збираються подорожувати до України, щодо небезпек, які можуть очікувати їх, з категоричними рекомендаціями не відвідувати окуповані Донбас і Крим.

Відповідне повідомлення розміщене на офіційному сайті американського відомства.

"Будьте дуже обережними в Україні через злочинність та громадські заворушення. У деяких районах існує підвищений ризик. Демонстрації, які часом бувають насильницькими, регулярно відбуваються по всій Україні, зокрема, в Києві. Також мають місце політичні вбивства та вибухи", - йдеться в повідомленні.

Зауважується, що злочинність, спрямована проти іноземців та їхнього майна, є загальним явищем.  Наголошується на необхідності утриматися від подорожей до Криму через іноземну окупацію та зловживання, що чинить окупаційна влада, а також східних частин Донецької та Луганської областей через збройний конфлікт.

Якщо ж громадяни вирішили відвідати Україну, у Держдепі радять уникати демонстрацій та натовпу, не чинити фізичного опору в разі пограбування, стежити за повідомленнями місцевих ЗМІ та коригувати власні плани в залежності від ситуації на місцях.

Наголошується також, що уряд США має обмежені можливості надавати екстрену допомогу американським громадянам в окупованих регіонах.