Ірину Ноздровську поховали сьогодні на Київщині (аудіо)

Ірину Ноздровську поховали сьогодні на Київщині (аудіо)

Юристку і правозахисницю Ірину Ноздровську поховали сьогодні у селі Демидові на Київщині.

Нагадаємо, її знайшли мертвою 1-го січня. На тілі Ірини Ноздровської виявили численні ножові поранення. За словами рідних, їй погрожували і вона повідомляла про це поліцію. Професійну діяльність як основну версію убивства розглядають і слідчі, - про це, зокрема, повідомляв речник Головного управління Нацполіції у Київській області Микола Жукович.

Ірина Ноздровська минулих кілька років вела справу про загибель своєї сестри внаслідок ДТП. 2015-го року її збив машиною на смерть племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. Торік його засудили до семи років в’язниці. 8 січня підозру у вбивстві Ірини Ноздровської було висунуто його батьку - Юрію Россошанському.

З подробицями – Тетяна Власенко:

"Попрощатися з Іриною Ноздровською до будинку, де вона мешкала, у селі Демидові на Київщині, прийшли рідні, односельці і просто небайдужі громадяни. На вулиці розмістилися карети швидкої, за порядком стежили правоохоронці. Після відспівування труну із тілом убитої правозахисниці повезли на місцевий цвинтар. Дорогою люди продовжували долучатися до поховальної  процесії.

Життям Ірина заплатила за те, що намагалася домогтися покарання для винуватця ДТП, який збив на смерть її сестру кілька років тому, - вважає односелець Петро Пишкін.

Те, що мотивом для убивства стала помста Ноздровській за її правозахисну діяльність, припускає і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.  Підозру у вчиненні злочину  вони висунули Юрію Россошанському – батьку винуватця ДТП, у якому загинула сестра правозахисниці. Його затримали 8 січня. Правоохоронці опитали тисячу свідків, відновили увесь маршрут Ірини у день її зникнення, - розповів напередодні начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброскін. Каже, підозрюваний у вчиненні злочину зізнався, але не розкаюється.

Поки відбувалося прощання із Іриною Ноздровською, будинок підозрюваного в її убивстві був оточений правоохоронцями. Там проводили слідчі дії. До слова, затриманий Юрій Россошанський живе на тій же вулиці, де жила й Ірина з родиною.  Тим часом, дружина підозрюваного Ольга Россошанська розповіла виданню "Факти", що її чоловік  залишив записку, у якій пояснив, що провину у вбивстві правозахисниці  узяв на себе,  аби  захистити свою родину від тиску".

Тетяна Власенко. Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!