Американські військові літаки здійснили розвідку поблизу Криму

Американські військові літаки здійснили розвідку поблизу Криму

Два американських військових літаки - морський розвідник P-8A Poseidon і дальній важкий безпілотник RQ-4A Global Hawk - здійснили у неділю масштабну розвідувальну операцію, що охопила також територію Криму.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk із бортовим номером 12-2050, який в неділю проводив розвідку вздовж лінії розмежування на Донбасі, впродовж кількох годин курсував вздовж усього узбережжя Криму, починаючи від його західного краю до Керченської протоки. Одночасно патрульний протичовновий літак ВМС США P-8A Poseidon із бортовим номером 168 432 і позивним PS076, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, здійснив політ на захід і південь від півострова", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з початку року це вже щонайменше другий політ розвідувального літака ВМС США поблизу узбережжя Криму. Перший було зафіксовано 1 січня. Це був і другий політ американського далекого розвідувального безпілотника уздовж лінії розмежування на Донбасі цього року.