Японія спростила візові вимоги для українців

Японія спростила візові вимоги для українців

Набуло чинності рішення влади Японії щодо спрощення візових вимог для громадян України (власників звичайних закордонних паспортів) для короткострокових візитів до цієї країни.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"З 1 січня 2018 року коло заявників, які мають право на багаторазові візи для короткотермінового перебування, буде розширене, а також строк дії віз буде збільшено з 3 до 5 років максимум. У доповнення до наявних одноразових віз, запроваджуються багаторазові візи (зі строком дії 3 роки і максимальним строком перебування 30 днів) для короткотермінового перебування з різними цілями, в тому числі туризму. Крім того, у випадку самостійної оплати поїздки заявнику не буде потрібно надавати документи від гаранта", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, про рішення японської влади спростити візові вимоги для українців з початку 2018 року повідомив під час візиту в Україну державний міністр закордонних справ Японії Кадзуюкі Накане.

За його словами, спрощення візових вимог сприятиме поліпшенню умов для туристів, підприємців, громадян, які повторно відвідують Японію, і забезпечить подальше зміцнення контактів між обома країнами.