Чернівці придбали апарат для мамографічного обстеження (аудіо)

Чернівці придбали апарат для мамографічного обстеження (аудіо)

Чернівці за 10 мільйонів гривень придбали апарат для мамографічного обстеження. Досі у місті з населенням понад 250 тисяч такого необхідного медичного обладнання не було.

Розповідає наш кореспондент на Буковині Вадим Пелех:

"Раніше пройти мамографічне обстеження можна було лише в приватних клініках десь за 300 гривень. Старий мамограф є ще в обласному онкодиспансері, але його потужностей явно не вистачає для потреб Чернівців, каже міський голова Олексій Каспрук.

І от нарешті вирішили придбати апарат коштом міського бюджету. Не без проблем. Адже коштує мамограф майже 10 мільйонів гривень і міські депутати тривалий час не могли дійти спільної думки – чому саме ця модель, дорожча за аналоги, які депутати знайшли в Інтернеті. Зрештою, фахівці зуміли переконати в необхідності мамографа саме в такій комплектації.

Чернівецькі медики сподіваються, що завдяки новому мамографу і можливості масової перевірки можна буде суттєво вплинути на сумну статистику. Перевірка розпочнеться з нового року і буде безкоштовною для всіх чернівчанок. Потрібно лише взяти направлення у сімейного лікаря, або звернутися у реєстратуру поліклініки".

Вадим Пелех, Українське радіо, Чернівці.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!