У Києві активісти вимагали справедливого вироку для вбивці Веремія (аудіо)

У Києві активісти вимагали справедливого вироку для вбивці Веремія (аудіо)

Покарати Юрія Крисіна, якого обвинувачують у причетності до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія, вимагали учасники акції протесту на Майдані Незалежності у Києві.

Нагадаємо, 22 грудня Шевченківський районний суд засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі із двома роками випробувального терміну. Генеральна прокуратура просила для обвинуваченого 6 років позбавлення волі.

Докладніше - Віолетта Карлащук:

"Попри негоду біля Стели на Майдані Незалежності зібралося близько 300 людей. Серед присутніх - народні депутати, учасники бойових дій на Сході України, журналісти, блогери, а також вдова В’ячеслава - Світлана Кирилаш.

Випадково з випуску новин про акцію дізналася мати вбитого журналіста Катерина Аркадіївна. Жінка розповіла, готує книжку про Славка Веремія і планує презентувати її у лютому. А про вирок суду жінка довідалася теж із новин.

Мій співрозмовник Микола не на диктофон розповів, що ввечері 18 лютого 2014 року він був зовсім близько від того місця, де, як згодом довідався з новин, тітушки били битками, а потім і вистрелили в журналіста В’ячеслава Веремія. Вирок суду одному із вбивць вважає учасник акції врай несправедливим.

Справедливості необхідно досягати винятково правовими методами, вважає іще одна з учасниць акції Марія Томак.

Славка Веремія було вбито на Михайлівській площі у Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року, в розпал сутичок із учасниками Євромайдану. За версією слідства, безпосередньо вбивство журналіста вчинив житель Горлівки Донецької області Джалал Алієв. Суд у справі про вбивство Веремія проводився у закритому режимі. Сам Юрій Крисін визнав себе винуватим  у хуліганстві".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.



Прослухати репортаж:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!