КПІ готуватиме фахівців для концерну "Укроборонпром" (аудіо)

КПІ готуватиме фахівців для концерну "Укроборонпром" (аудіо)

Підготовка фахівців для оборонно-промислового комплексу і впровадження у виробництво інноваційних розробок для цієї галузі. За цими напрямами віднині співпрацюватимуть Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського і Держаний концерн "Укроборонпром". Відповідну угоду сторони підписали сьогодні у Києві.

Розповідає Ольга Бутко:

"Науково-виробниче об’єднання "Практика" - одне з тих підприємств, яке зацікавили новітні розробки винахідників із Київської політехніки, зізнається керівник об’єднання Олег Висоцький.

У галузі інноваційних технологій КПІ та концерн Укроборонпром співпрацюють ще з 2014-го року, розповів ректор університету Михайло Згуровський.

П’ять підприємств "Укроборонпрому" новітні розробки винахідників з Київського політехнічного почали впроваджувати у виробництво два роки тому. Безпілотник "Спектейтор" - найвідоміший з них. Нині його застосовують підрозділи Держприкордонслужби. А з підписанням цієї угоди інноваційні ідеї стануть доступними понад ста підприємствам оборонно-промислового комплексу, каже генеральний директор концерну Роман Романов.

А ще на запит "Укроборонпрому" у Київському політехнічному інституті розробили спеціальну магістерську програму для підготовки керівних кадрів. Йдеться про другу вищу освіту. Згодом ті, хто її здобуде, зможуть стати керівниками підприємств або підрозділів концерну. І станеться це доволі швидко – перший набір відбудеться у 2018-му, а перший випуск магістрів за відповідною спеціальністю - у 2019-му році".

Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!