ЄС констатує погіршення безпекової ситуації на Донбасі

ЄС констатує погіршення безпекової ситуації на Донбасі

У Європейському Союзі висловлюють занепокоєння загостренням безпекової та  гуманітарної ситуації на непідконтрольних Києву територіях у Донецькій та Луганській областях, включаючи відкликання Росією своїх офіцерів із Спільного центру координації та контролю (СЦКК).

Про це заявила речник Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє Укрінформ.

"Гуманітарна і безпекова ситуація на Сході України значно погіршилася, де фіксується найбільша кількість порушень режиму припинення вогню після лютого 2017 року", - зазначили у ЄС.

Режим припинення вогню повинен дотримуватися, а спостерігачі ОБСЄ повинні мати доступ до усієї території, визначеної мандатом їхньої відповідальності, наголошують експерти ЄС.

Вони очікують, що Росія має негайно застосувати свій вплив на сепаратистів, й наголошують, що відкликання Росією офіцерів із СЦКК також несе серйозні негативні наслідки для стабілізації на лінії зіткнення.

Європейський Союз й надалі підтримуватиме дипломатичні зусилля щодо виконання Мінських угод на засадах сталого вирішення конфлікту на Сході України та поваги до її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, запевнили в ЄС.