Українське радіо транслюватиме Віденський бал у прямому ефірі

Українське радіо транслюватиме Віденський бал у прямому ефірі

Новорічний концерт Віденського філармонійного оркестру слухайте 1 січня 2018 року. Включення з Відня о 12:15 до 14:45 (за Київським часом).

Улюблені віденські вальси і польки в еталонному виконанні одного з найкращих колективів світу - Віденського філармонійного оркестру під орудою легендарного італійського маестро Рікардо Муті. Традиційно концерт відбувається у Золотому Залі найвідомішого концертного майданчика столиці Австрії - Музікферайну (Віденського музичного товариства).

У святковій програмі - найвідоміші твори композиторів династії Штраусів, серед яких полька "Грім і блискавка", вальс "На прекрасному блакитному Дунаї" і, звичайно, незабутній "Марш Радецького".

Усі квитки на цю подію були розкуплені ще у лютому 2017 року і їхня ціна сягнула 1080 євро. Кількість охочих відвідати концерт обмежена, замовити можна було не більше двох запрошень.

Новорічний концерт Віденського філармонійного оркестру 2018 року в прямому ефірі транслюватиме 35 країн-учасниць Європейської мовної спілки. Ще 4 країни даватимуть концерт у запису.

З кінця 80-х років честь диригувати Новорічним концертом Віденського філармонійного оркестру отримують найвідоміші і найкращі диригенти світу - Даніель Баренбойм, Зубін Мета, Клаудіо Аббадо, Маріс Янсонс, Густаво Дудамель та інші. Рікардо Муті 1 січня 2018 року вже вп’яте диригуватиме цим престижним концертом, і це свідчить не тільки про надзвичайну майстерність диригента, а й про його надзвичайно теплі стосунки з вибагливими музикантами оркестру.

Віденський філармонійний оркестр (перший виступ якого відбувся 1842 року) за версією британського видання "Грамофон" входить до п’ятірки найкращих оркестрів світу і є справжньою елітою в світі академічної музики.