Відбулися з'їзди кількох політичних партій та блоків

Відбулися з'їзди кількох політичних партій та блоків

Затверджені списки кандидатів у депутати на дострокових парламентських  виборах. 
Першу п'ятірку виборчого списку "Блоку Петра Порошенка" очолив Віталій Кличко, міський голова Києва. Далі за списком йдуть: Юрій Луценко, Ольга Богомолець, Володимир Гройсман та Мустафа Джемілєв. Як повідомив радник Президента Юрій Луценко, у списку політсили буде і кілька відомих журналістів та громадських активістів  - борців з корупцією. Також Луценко наголосив, що президентська політсила готова до співпраці з усіма партіями та блоками, які сповідують європейські цінності. Натомість він вважає, що у новому парламенті немає місця тим, на кого у Верховній раді 7 скликання спирався режим Віктора Януковича.
 Першу п'ятірку партії "Народний фронт" очолив Арсеній Яценюк, під другим номером - громадська активістка, радник міністра внутрішніх справ Тетяна Чорновол, третій - голова Верховної Ради Олександр Турчинов, далі екс-секретар РНБО Андрій Парубій, і замикає п'ятірку Андрій Тетерук (комбат спецбатальйону "Миротворець"). Як наголосила сьомий номер списку, журналістка і громадський активіст Вікторія Сюмар, головне завдання політсили на нинішньому етапі, - стабілізація ситуації на Донбасі.          
 У партії "Батьківщина" першу п’ятірку очолила льотчиця Надія Савченко, яка нині перебуває в ув’язненні в Росії. Другий номер - лідерка політсили Юлія Тимошенко, третій - громадський діяч Ігор Луценко, четвертий у списку голова парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, а п'яте місце - у громадської діячки, яка займається проблемами переселенців, Олени Шкрум.
 До першої п’ятірки виборчого списку Всеукраїнського об’єднання "Свобода" увійшли Олег Тягнибок, Руслан Кошулинський,Олександр Сич, Богдан Бенюк, Олексій Миргородський.
 Список "Радикальної партії" на позачергових виборах до Верховної Ради очолив лідер партії Олег Ляшко. До першої десятки списку увійшли Андрій Лозовий, Сергій Мельничук (комбат батальйону "Айдар"), співачка Злата Огневич, Артем Запотоцький, Ігор Попов, Артем Відко (командир підрозділу "Луганськ-1") , спортсмен Денис Силантьєв, депутат Київради Ігор Мосійчук та волонтер Олена Кошелєва.
 Партія регіонів на вибори не йде. В "Опозиційному блоці", де провідну роль відіграє партія екс-глави Адміністрації президента та екс-регіонала Сергія Льовочкіна "Партія розвитку України", пообіцяли оприлюднити свій виборчий список сьогодні.