Ще більше класики на Українському радіо

Ще більше класики на Українському радіо

До новорічних свят на Українському радіо "Культура" звучатиме ще більше класичної музики.

"На численні прохання наших улюблених слухачів до свят Українське радіо транслюватиме без перерви на новини та рекламу класичні твори відомих композиторів. Музики стане більше не лише на каналі "Культура". Ми готуємо святкову сітку й для Першого каналу. Ваші улюблені радіодрами, літературні програми, освітні та наукові звучатимуть зранку й до ночі", - підкреслив генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Цієї неділі любителі сучасної музики матимуть можливість почути новинки з фестивалю "Київські музичні прем’єри". А ті, хто любить джаз, насолоджуватимуться "Різдвяно-джазовим концертом"  із Любляни (Словенія) у виконанні гурту "МенСаунд".

У неділю, 24 грудня, з 22.25 по 00.30 за київським часом слухачі Українського радіо матимуть змогу почути нічну Різдвяну Літургію, яка розпочнеться під проводом Святійшого Отця Франциска в Базиліці святого Петра.

У понеділок, 25 грудня, з 12.55 по 13.45 за київським часом звучатиме різдвяне привітання і Апостольське благословення для Риму і всього світу "Urbi et Orbi" Святішого Отця Франциска з площі святого Петра в Римі.

26 грудня упродовж дня звучатиме музика  М.Скорика з вітчизняних кінофільмів, твори Б. Бріттена на різдвяну тематику, популярні мелодії ХХ століття М. Форда, Едуарда та Йоганна Штраусів.

А 28 грудня звучатиме концерт "Хіти ХХ століття" за участю Національного академічного духового оркестру України.

Уже 1-го січня Українське радіо "Культура" транслюватиме з Відня новорічний концерт Симфонічного оркестру Віденської філармонії. Головний диригент – Ріккардо Муті. А також святковий концерт "Штраус в опереті" з Київського національного академічного театру оперети, де лунатимуть не тільки творіння "короля вальсів" Йоганна Штрауса, а й інших представників його династії. Ви отримаєте унікальну можливість повною мірою насолодитися справжніми світовими музичними шедеврами у виконанні талановитих вокалістів та музикантів.
 
На Різдво, 7 січня, з фондів Українського радіо прозвучить вистава Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької "Різдвяна ніч" М.Лисенка.

Не обійдеться у ці дні без вертепу,  різдвяних колядок і щедрівок на Українському радіо "Культура".

Святкуйте новорічні свята з нами!

Довідка: "Українське радіо" - радіоплатформа суспільного мовника України Національної суспільної телерадіокомпанії. Радіо мовить з 1924 року і є одним із найстарших радіомовників світу. "Українське радіо" мовить на трьох каналах: Першому – розмовному новинному суспільно-політичному, Другому – молодіжному музично-розмовному радіо "Промінь", Третьому – мистецько-просвітницькому радіо "Культура" та має редакції програм англійською, німецькою, румунською та російською мовами.