Під час сутичок у Києві постраждало 60 правоохоронців

Під час сутичок у Києві постраждало 60 правоохоронців

Кількість постраждалих працівників правопорядку через сутички в центрі Києва зросла до 60.

Найбільше постраждалих - через отруєння газом, повідомляє DW.

Під час зіткнень між протестувальниками та охоронцями правопорядку, які стались поблизу Міжнародного центру культури і мистецтв Федерації профспілок України (Жовтневого палацу) в Києві під час "Маршу за імпічмент" в неділю, 17 грудня, постраждало 60 нацгвардійців. З них 15 були госпіталізовані, повідомили в Національній гвардії України.

Всього громадський порядок і безпеку в центрі Києва забезпечували близько тисячі працівників Національної поліції і Нацгвардії. Також у Нацгвардії уточнили, що біля будівлі Довтневого палацу учасники акції кидали петарди, намагаючись прорватися всередину палацу, вчинили бійку з поліцейськими, пошкодили двері будівлі. "На той момент в будівлі перебувало близько 800 глядачів, в тому числі і діти. Демонстранти намагалися прорватися в хол будівлі", - повідомили в Нацгвардії.

Нагадаємо, в неділю, 17 грудня, під час "Маршу за імпічмент", який проходив під приводом очільника "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі, стались сутички між правоохоронцями та мітингарями. Було відкрито три кримінальних провадження за статтями "замах на захоплення державних або громадських будівель", "погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу", а також "втручання в діяльність працівника правоохоронного органу".