У Львівській опері відбудеться прем’єра вистави "Коли цвіте папороть" (аудіо)

У Львівській опері відбудеться прем’єра вистави "Коли цвіте папороть" (аудіо)

Сьогодні ввечері у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться прем’єра повної версії фольк-опери композитора Євгена Станковича "Коли цвіте папороть", написаної ще в середині 70-х років минулого століття. Лібрето ж опери побудоване на творах Миколи Гоголя та національному фольклорі.

На репетиції побувала наша кореспондентка Наталія Козачук:

"На сцені театру відбувається генеральна репетиція, і народна артистка України Ніна Матвієнко відшліфовує свою сольну партію. Майже сорок років тому співачка вже готувалася до прем’єри цієї фольк-опери, яка мала відбутися в київському палаці "Україна", але так і не відбулася, оскільки тодішні керманичі культурної галузі країни заборонили її з дивним формулюванням: "з технічних причин".

Режисер-постановник вистави, художній керівник Львівської опери, народний артист України Василь Вовкун каже, що не один рік мріяв поставити на сцені цей твір, але досі це ніяк не вдавалося.

За словами творців вистави, вона буде чудовим новорічним подарунком для глядачів і стане видатною культурною подією для всієї України".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!