У Києві створять Центр захисту тварин

У Києві створять Центр захисту тварин

Основне завдання центру – утримання тварин, їхня адаптація та влаштування безпритульних чотирилапих у сім'ї киян.

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили міську цільову програму контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних гуманними методами. Рішення підтримали 76 депутатів, повідомляє прес-служба Київради.

Відповідно до програми, у Києві розпочнуть будівництво міського Центру захисту тварин європейського зразка та пунктів тимчасового утримання домашніх улюбленців. На реалізацію програми впродовж трьох років пропонується закласти понад 192 мільйони гривень.

"Основне завдання центру – утримання тварин, їхня адаптація та влаштування безпритульних чотирилапих у сім'ї киян. Разом з тим у рамках відповідної програми пропонується впровадити концепцію "Культурний вигул тварин у місті", удосконалити систему контролю за виконанням правил утримання домашніх тварин і продовжити роботу зі стерилізації безпритульних котів та собак", - зазначив депутат Київради Костянтин Яловий.

Важливим пунктом програми буде і просвітницька робота щодо запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Плануються й ефективні інформаційно-освітні кампанії у школах щодо гуманного ставлення до чотирилапих друзів.

Схожа міська цільова програма діяла у столиці з 2012 до 2016 року. За цей період було стерилізовано близько 40 тисяч безпритульних тварин, тисячі були виловлені, вакциновані, врятовані та прилаштовані до нових власників.