Хусити в Ємені заявляють про нові атаки коаліції

Хусити в Ємені заявляють про нові атаки коаліції

За даними повстанців-хуситів та очевидців, унаслідок серії авіаударів, завданих коаліцією на чолі з Саудівською Аравією по Сані, загинуло понад 20 людей.

Про це повідомляє DW.

Щонайменше 30 людей загинуло 13 грудня, унаслідок авіаударів, завданих арабською коаліцією під проводом Саудівської Аравії по столиці Ємену Сані, повідомляє агенція dpa з посиланням на речника контрольованого повстанцями-хуситами міністерства здоров'я. За його словами, вісімдесят інших осіб дістали поранення.

Авіаудари були завдані пізно увечері у вівторок та вранці в середу. За словами свідків, сили коаліції завдали сім повітряних ударів у середу по контрольованих хуситами позиціях у Сані, включаючи в'язницю для кримінальних злочинців. Унаслідок атак було пошкоджено багато будинків на відповідній території.

З боку коаліції під проводом Саудівської Аравії допоки не було коментарів з приводу атак.

Нагадаємо, протистояння між повстанцями та арабською коаліцією загострилося після того, як 4 грудня під час боїв з хуситами у Сані загинув колишній президент Ємену Алі Абдалла Салех.

Військовий конфлікт в Ємені триває з вересня 2014 року, внаслідок бойових дій за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.