Google в Китаї досліджуватиме штучний інтелект

Google в Китаї досліджуватиме штучний інтелект

Компанія Google відкриє в Пекіні науковий центр для дослідження в сфері штучного інтелекту, який буде першим таким закладом в Азії.

Про це повідомляє газета Global Times.

"Дослідницький центр штучного інтелекту Google стане частиною стратегії Китаю з залучення талантів зі всього світу", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що умови працевлаштування від Google дозволять КНР залучити найкращих спеціалістів у сфері штучного інтелекту з Японії, Південної Кореї та Індії.

Це буде часткове повернення Google у Китай, адже там заблоковані всі сервіси компанії, включно з Gmail, пошуковою системою та магазином додатків Play Store.

"Китай прагне розвивати інновації та технології задля того, щоб перейти від "зроблено в Китаї" до "створено в Китаї" і рамках цього процесу до іноземних та вітчизняних компаній потрібно ставитися однаково", - підкреслюють у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, Китай створив спеціальну робочу групу, яка працюватиме над розробкою штучного інтелекту нового покоління. В групу увійшли найбільші китайські ІТ–компанії:  Baidu, Alibaba та Tencent.