У Києві представили рекомендації зі здорового харчування (аудіо)

У Києві представили рекомендації зі здорового харчування (аудіо)

Вперше за часів Незалежності в Україні розроблено і ухвалено міністерством охорони здоров"я Національні рекомендації зі здорового харчування.

Сьогодні так звану "тарілку здорового харчування" представили у Києві.

Докладніше – Віолетта Карлащук:
                       
"Особисто я не уявляю життя без вранішнього горнятка свіжозавареної кави з вершками чи молоком та без щоденних шоколадок, або тістечок. А ось мої співрозмовниці Олександра і Анастасія запевняють, що легко можуть відмовитися від солодощів, натомість від кави – навряд чи. Дівчата зізнаються, що їхнє харчування не таке здорове та збалансоване, як хотілося б, частенько дозволяють собі і фаст-фуд.

Менше цукру і солі, а більше бобових, овочів, фруктів і ягід сключає так звана "тарілка здорового харчування", яку розробили українські дієтологи.

За словами президента Асоціації дієтологів України Олега Швеця, рекомендується вживати дві з половиною-три порції на добу молочної та кисломолочної продукції низької та середньої жирності, дві-три рибні страви на тиждень, цільнозернові продукти, горіхи та насіння. А потреба у рідині – 4 відсотки від маси тіла на добу, - говорить Олег Швець.

Рекомендації щодо здорового харчування допоможуть скласти кожному власний збалансований раціон із корисних харчових продуктів і напоїв, – пояснює начальниця Управління громадського здоров’я Міністерства здоров’я Наталія Півень.

Зміна звичок харчування, каже Наталія Півень, потребує часу і наполегливості, утім міцне здоров’я і струнка фігура стане винагородою".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!