Для повної модернізації Україні потрібно ще кілька років

Для повної модернізації Україні потрібно ще кілька років

Україна значно просунулася в реформуванні своєї економіки, проте для повної її модернізації потрібно ще кілька років.

Про це заявив директор банківського дому "Rothschild" у Києві Джованні Сальветті в інтерв'ю "Українській правді".

"Найбільш ефективні - це реформи енергетичного сектору і "Нафтогазу". Вони, безумовно, були чутливими для населення, яке тепер змушене платити високі тарифи, але реформа була потрібна для забезпечення прозорості і модернізації у цьому секторі. Ця реформа ефективно знищила одну з традиційних і найбільш актуальних сфер корупції, яка була пов'язана з тіньовими схемами торгівлі газом. По-друге - автоматичне і прозоре відшкодування ПДВ відразу дозволило вирішити одну з найбільших головних проблем для експортерів, а також вбило, ймовірно, другу за величиною область корупції. Це два основні джерела корупції, які тепер нейтралізовані", - наголосив Сальветті.

Також, він зазначив, що очищення банківської системи було надзвичайно важливим, оскільки це - основа більшої прозорості банківського сектору і ключова умова розвитку економіки.

Великим досягненням для певних сфер державних закупівель стала система "ProZorro". Сальветті також відзначив Пенсійну реформу, яка нещодавно була прийнята українським Парламентом.

Говорячи про перспективні реформи, представник банківського дому "Rothschild" назвав децентралізацію Державного бюджету, яка може стати дуже ефективною для використання ресурсів та інвестицій у регіонах.

Найбільшим провалом українських реформ Сальветті назвав політичну боротьбу і використання популізму деякими політичними силами.