Україна відзначає День Сухопутних військ

Україна відзначає День Сухопутних військ

Честь і слава воїнам Сухопутних військ, які щоденно доводять - немає такої сили, що може порушити дух і волю українського воїна. Слава Україні! Слава Сухопутним військам Збройних сил України!

Такими словами привітав військовослужбовців Сухопутних військ ЗСУ з нагоди сьогоднішнього свята - Дня Сухопутних військ - Президент Петро Порошенко.

Як наголосив Глава держави, військовослужбовці Сухопутних військ першими стали на захист незалежності та територіальної цілісності України під час подій на Донбасі. Завдяки їхнім злагодженим та успішним діям було зупинено просування ворога у глиб нашої території та звільнено стратегічно важливі населені пункти - Маріуполь, Красний Лиман, Миколаївку, Слов’янськ, Краматорськ, Сєверодонецьк, Лисичанськ, Дружківку, Сіверськ, Піски та інші.

"Підступності російських найманців українські військові протиставили вірність ідеям свободи й незалежності, принципам народної моралі, національним і загальнолюдським цінностям", - зазначив Петро Порошенко. І додав, що "подвиг тих, хто віддав своє життя за незалежність України, її мир та спокій, вічно житиме в наших серцях та слугуватиме взірцем служіння Батьківщині".

Нагадаємо, свято запроваджене Указом Президента 1997-го року, враховуючи заслуги Сухопутних військ України як найчисленнішого виду Збройних сил України в забезпеченні обороноздатності держави".

До складу сучасних Сухопутних військ ЗСУ входять механізовані і танкові війська, ракетні війська й артилерія, армійська авіація, частини і підрозділи протиповітряної оборони, спеціальні війська, установи технічного й тилового забезпечення.