В ГПУ припускають, що Росія може вдатися до ліквідації Саакашвілі

В ГПУ припускають, що Росія може вдатися до ліквідації Саакашвілі

За оперативною інформацією СБУ, спецслужби Росії здійснюють заходи із виходу на Міхеїла Саакашвілі та його заарештованого соратника Северіона Дангадзе у справі про прослуховування олігарха-втікача Сергія Курченка, існує вірогідність спроби їхньої ліквідації.

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з цілодобовою охороною може запобігти цим ризикам, а також забезпечить виконання підозрюваним обов’язків, покладених на нього кримінально-процесуальнимкодексом, заявив прокурор ГПУ Олександр Говорущак.

За його словами, враховуючи ситуацію, що склалася, стосовно Саакашвілі також будуть застосовані заходи цілодобової охорони.

Нагадаємо, 5 грудня Генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці затримали Северіона Дангадзе, який начебто отримував від олігарха-втікача Сергія Курченка гроші на фінансування "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі. За інформацією ГПУ, йдеться про суму у півмільйона доларів. Печерський райсуд Києва 6 грудня постановив заарештувати Северіона Дангадзе на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Міхеїла Саакашвілі затримали 8 грудня в Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності.