У Львові з’являться перші хмарочоси (аудіо)

У Львові з’являться перші хмарочоси (аудіо)

У Львові з’являться перші хмарочоси: виконком міської ради ухвалив містобудівні умови на будівництво у Сихівському районі комплексу багатоповерхівок, дві з яких матимуть по 25 поверхів.
 
Докладніше – наша кореспондентка Наталія Козачук:
                 
"Нині найвищим житловим будинком Львова є багатоповерхівка на вулиці Зубрівській, яка має 17 поверхів і сягає 66-ти метрів у висоту.

У місті, з його унікальною старовинною архітектурою, будувати хмарочоси тривалий час не наважувалися. Але тепер, коли тут з’явився і розвинувся новий Сихівський район, вирішили доповнити його інфраструктуру комплексом із шести житлових багатоповерхівок та двох офісних будівель, кожна з яких матиме по 25 поверхів і 90 метрів у висоту. Очікують, що в цих львівських хмарочосах буде створено більше двох тисяч робочих місць, і це суттєво пожвавить ділове життя району, який досі називають "спальним", - розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За його словами, в такій кількості метрів квадратних зможуть розміститися і дитячі дошкільні заклади, і всі сервіси, гуртки, і взагалі все, що буде магнітом для того, щоб там купували квартири і орендували офіси.

Активісти ж громадської організації "Кращий Сихів" звернулися до забудовників з вимогою будувати спочатку офісні центри, а вже потім – житлові будинки. Адже в районі вкрай бракує дитячих садочків, кінотеатрів, спортивних залів та закладів харчування".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!