На Донеччині представники ДСНС відновлюють зруйновані будинки (аудіо)

На Донеччині представники ДСНС відновлюють зруйновані будинки (аудіо)

Сьогодні родині пенсіонерів Трошиних з Авдіївки на Донеччині рятувальники з міста Ромни Сумської області передали відремонтований будинок, що був зруйнований обстрілами.

За два тижні відрядження цей підрозділ відремонтував 15 приватних будинків в Авдіївці.
   
Розповідає наша кореспондентка Людмила Кузьменко:
               
"Шістдесяти семирічна Фаріда Закірівна Трошина останні два роки разом з чоловіком, якому 72 роки, та сином, живуть у льоху. Через такі умови син тяжко захворів і його вивезли з Авдіївки до лікарні у Краматорську. Наприкінці травня цього року їхня вулиця Леваневського потрапила під обстріл, і старенькі швидко спустилися до сховища. Те, що вони побачили, коли вийшли, Фаріда Закірівна досі згадує із жахом.

За відновлення будинку мало не з нуля взялися представники Міжрегіонального центру швидкого реагування Держслужби з надзвичайних ситуацій, а саме - підрозділ з міста Ромни Сумської області.

Їх відрядили на допомогу мирним жителям Авдіївки два тижні тому. Як сказав помічник начальника Міжрегіонального центру підполковник Валерій Шокутько, рятувальники працюють так, як звикли: в аварійному режимі, без відпочинку. Тож майже знищений будинок Фаріди Закірівни вони відновили всього за десять днів, і сьогодні запросили господиню прийняти роботу.

Рятувальники з Сумщини не можуть зараз сказати, скільки триватиме це відрядження до прифронтової Авдіївки, і налаштовані відновити якомога більшу кількість житла".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!