Прокуратура розслідує факт смерті чоловіка у Луцькому СІЗО (аудіо)

Прокуратура розслідує факт смерті чоловіка у Луцькому СІЗО (аудіо)

Прокуратура Волині розслідує факт смерті 25-річного чоловіка на четверту добу перебування в камері слідчого ізолятора Луцька. У СІЗО він потрапив через те, що вкрав у супермаркеті пляшку елітного алкоголю.

Ці та інші подробиці резонансної події з'ясовувала наша кореспондентка Світлана Мех:

"Матері повідомили, що її син помер природною смертю через хворобу печінки. Про це йдеться й в довідці про смерть. Рідні чоловіка не вірять у це, адже їм передали понівечене тіло, в якого була розбита голова, поломана ключиця, численні садна та синці. Вони подали заяву до поліції.

Тимчасом, за словами начальника слідчого ізолятора Сергія Киреєва, 25-річний житель міста Володимира-Волинського всі тілесні ушкодження наніс собі сам, бо перебував на обліку у нарколога і через вживання наркотиків кілька разів притягувався до відповідальності. Киреєв стверджує, напередодні 22-го жовтня в нього спостерігалися психічні розлади, які в народі називають "білою гарячкою", було зле йому і в день смерті, - розповів начальник Луцького слідчого ізолятора.

У прокуратурі, що здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, повідомили, що володимир-волинець помер через хворобу. Речник прокурора Волинської області Наталія Мурахевич зазначила, що садна та синці, наявні на тілі чоловіка на час смерті згідно із висновком судово-медичної експертизи належать до категорії легких і не перебувають у причинно-наслідковому звязку зі смертю.

Прокуратура Волині відкрила кримінальні провадження одразу за трьома статтями: умисне вбивсто, неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків, службове підроблення медичних документів".

Світлана Мех. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!