КНДР заявляє про неминучість війни на півострові

КНДР заявляє про неминучість війни на півострові

У Міністерстві закордонних справ КНДР заявили, що спільні навчання США і Південної Кореї роблять війну на Корейському півострові неминучою.

Про це йдеться у заяві представника МЗС КНДР, передає "Інтерфакс".

"Останнім часом, коли США проводять найбільші в історії спільні військово-повітряні навчання в районі Корейського півострова, спрямовані проти КНДР, високопоставлені американські політики допускають одну за одною войовничі заяви, що викликає тривогу", – вважає представник північнокорейського МЗС.

У заяві наголошується: "Ці ворожі войовничі заяви не можуть розглядатися ніяк інакше, як попередження про те, що ми повинні готуватися до війни на Корейському півострові". Дипломат зазначив, що "зараз залишається лише одне питання: коли війна вибухне". Він наголосив: "Ми не хочемо війни, але і ховатися від неї не будемо".

Нагадаємо: радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що можливість війни з Північною Кореєю "наростає кожного дня". У свою чергу сенатор Ліндсі Грем попередив, що у зв'язку з загрозою війни слід евакуювати з Південної Кореї дружин і дітей співробітників американських установ.

Також з понеділка в районі Корейського півострова відбуваються найбільші спільні навчання ВПС США і Південної Кореї за участю 230 літаків.