Ситник: СБУ і ГПУ зірвали усі операції агентів НАБУ під прикриттям

Ситник: СБУ і ГПУ зірвали усі операції агентів НАБУ під прикриттям

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник.

Про це повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що наразі припинені усі операції агентів НАБУ під прикриттям. За словами Ситника, у справі про корупцію у Державній міграційній службі Діна Пімахова була не головним об'єктом розслідування. Водночас, через витік інформації, можливість довести розслідування до кінця втрачена. Ситник заявив, що метою СБУ було зрив конкретної операції та зрив усіх інших операцій агентів під прикриттям та отримання інформації про агентів.

Додамо, що обшуки проводилися за 10 адресами, але наразі жоден працівник НАБУ не затриманий. "У двох конспіративних приміщеннях НАБУ були проведені обшуки. Також були проведені численні обшуки як у співробітників НАБУ, так і у їх родичів. Ці обшуки супроводжувалися цинічною поведінкою співробітників СБУ, пошкодженням майна наших співробітників та їхніх близьких родичів", - повідомив Ситник.

Як повідомлялося, 8 листопада у НАЗК повідомили, що запросили голову НАБУ Артема Ситника прийти 13 листопада та надати пояснення щодо невиконання вимог Нацагентства. Зазначалося, що директор НАБУ не виконав вимоги НАЗК і, на думку відомства, необґрунтовано відмовивcя надати запитувану інформацію та документи, що є ознакою адмінправопорушення.

Ситник, своєю чергою, спростував інформацію про ненадання інформації і наголосив, що вимога НАЗК прийти в агентство для надання пояснень не підлягає виконанню. Крім того, 30 листопада у НАБУ заявили, що 29 листопада під час документування одного з епізодів за участі першого заступника голови Державної міграційної служби оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ незаконно затримали детектива Національного бюро, який працював під прикриттям. У НАБУ висловили переконання, що "має місце спланована диверсія" проти працівників Бюро та САП, реалізована "СБУ та санкціонована генеральним прокурором України".

Перший заступник голови ДМС Діна Пімахова заявила, що з власної ініціативи подала заяву до СБУ щодо пропозиції хабара. Того ж дня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затриманому агенту НАБУ оголосять про підозру у провокації та даванні хабара. При цьому він розкритикував роботу НАБУ та висловив думку, що працівники агентства вчинили провокацію проти чиновника міграційної служби.