Учасники акції "Книжка на схід" передали книги до бібліотеки в місті Покровськ (аудіо)

Учасники акції "Книжка на схід" передали книги до бібліотеки в місті Покровськ (аудіо)

Сьогодні учасники Всеукраїнської акції "Книжка на схід" передали українські книги до однієї з бібліотек міста Покровська на Донеччині та провели зустріч з читачами.

Більш докладно розповість наша кореспондентка Людмила Кузьменко:

"Директор бібліотеки Донецького національного технічного університету у місті Покровську Анна Петрова перераховує об’ємні пакети, які привезли учасники акції "Книжка на Схід 2.0". У двадцяти пакунках – книги українських письменників, поетів.

Художньої літератури ніколи не було у бібліотеці цього вишу-переселенця, адже він технічний. Та, як говорить пані Анна, студенти запитували в бібліотеці і українську поезію, і прозу сучасних письменників.

Сьогодні у студентів і викладачів ДонНТУ була унікальна можливість зустрітися із літераторами Сергієм Жаданом, Дмитром Білим, які читали фрагменти своїх творів, а музикант і письменник Борис Севастьянов виконав пісні. Серед учасників зустрічі – Олексій Чупа, уродженець і житель Макіївки, яку він покинув 2014 року, автор книг поезії та прози.

Творчі зустрічі, дискусії з українськими поетами та письменниками відбулися у п’яти містах Донеччини, де бібліотекам передали літературу від  Всеукраїнської акції "Книжка на Схід".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!