Україна - Грузія: стратегічне партнерство триває

Україна - Грузія: стратегічне партнерство триває

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розпочав дводенний офіційний візит до Грузії.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Глава Уряду проведе переговори з президентом Грузії Георгієм Маргвелашвілі, прем'єр-міністром Грузії Гіоргі Квірікашвілі, головою Парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе, візьме участь у великому   економічному Форумі "Один пояс - один шлях", - йдеться у повідомленні.

Гройсман також відвідає Центр реабілітації військових, де лікуються українські воїни, та відкриє пам'ятник Лесі Українці в Кахетії.

Окремий пункт порядку денного співробітництва Києва та Тбілісі - продовження політики підтримки суверенітету і територіальної цілісності на двосторонньому рівні й на майданчиках міжнародних організацій, а також зближення з ЄС і НАТО.

Нагадаємо, відносини України та Грузії мають характер стратегічного партнерства. Товарообіг між державами за підсумками 2016 року становить 456 мільйонів доларів, проте цей показник може бути збільшений до мільярда доларів.

Україна вітає сприяння Уряду Грузії залученню українських компаній до реалізації інфраструктурних проектів у Грузії й готова поглибити співпрацю в сфері розвитку транзитного потенціалу двох держав, передусім в рамках проекту "Новий Шовковий шлях".