"Нафтогаз" з початку року збільшив імпорт газу на 30 %

"Нафтогаз" з початку року збільшив імпорт газу на 30 %

Цього року "Нафтогаз" закуповував газ у 13 європейських постачальників, жодна з цих компаній не поставила більше 30 % обсягу імпортованого газу.

Про це повідомляє УНІАН.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" за 10 місяців 2017 року імпортувала з Європи 7,5 мільярда кубометрів газу, що на 1,7 мільярда кубометрів, або на 29 %, більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Постачання імпортного газу до України з боку Російської Федерації як в 2016, так і в 2017 році не здійснювалися, всі обсяги газу надходили з європейського напрямку.

У структурі закуплених цього року обсягів газу частка імпорту становила 40 %, в "Укргазвидобування" було закуплено 60 %. "Придбаний у "Укргазвидобування" газ в повному обсязі використовується для забезпечення побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії для надання послуг з опалення і постачання гарячою водою населення та релігійних організацій.

Інші потреби цих категорій споживачів, які не покривається газом власного видобутку, "Нафтогаз" забезпечує за рахунок імпортованого газу.