"Укрзалізниця" запевняє: подорожуватимемо швидше

"Укрзалізниця" запевняє: подорожуватимемо швидше

ПАТ "Укрзалізниця" вивчає можливості збільшення швидкості та зменшення часу курсування пасажирських поїздів в Україні.

Про це розповів в.о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов у Twitter.

"Вивчаємо можливості збільшення швидкості та зменшення часу курсування пасажирських поїздів на існуючій інфраструктурі. Зокрема, через застосування так званої технології "легкої ваги", - написав він.

"Укрзалізниця", за словами Кравцова, уже провела з цього приводу переговори з іспанською компанією "Тalgo" і чекає рекомендацій.

Перший напрямок, де залізничники можуть реалізувати нові технології, - Київ - Одеса. Також  "Укрзалізниця" працює над розвитком сполучення з країнами ЄС та інтеграцією української залізничної системи в європейську, зокрема, у напрямку Польщі, Австрії, Угорщини.

Розглядаються варіанти застосування рухомого складу, оснащеного системою автоматичної зміни ширини колії. В цьому сегменті компанія "Talgo" - провідний виробник. За словами директора з маркетингу "Talgo" Енріке Ріеско, компанія має значний досвід виготовлення швидкісних поїздів, в тому числі й для нешвидкісних колій.

Рухомий склад іспанська компанія пристосовує до кліматичних умов місцевості, він витримуює і високі, і низькі температури, має менші витрати на обслуговування, меншу вагу та розвиває високі швидкості.

Компанія, на підставі оцінки існуючої в Україні залізничної інфраструктури, зауважив Ріеско, здійснить моделювання і надасть попередні рекомендації щодо можливостей і умов збільшення швидкості руху поїздів "Talgo" на існуючій інфраструктурі ПАТ "Укрзалізниця".